Leren zoenen

Iedereen doet het maar hoe moet het zoenen dan? Dit zijn vragen die elk persoon zich ongetwijfeld ooit zal hebben afgevraagd. Veel mensen hebben hun eerste kus in hun tienerjaren en de meeste zijn er ook enorm zenuwachtig voor. De eerste zoen is voornamelijk spannend en vooraf vraag je jezelf af wat je nou precies moet doen. Als het eenmaal is gebeurd denk je er toch heel anders over. Het is iets natuurlijks wat ieder mens mee maakt.

Leren zoenen is toch behoorlijk lastig omdat je hiervoor wel een partner nodig hebt. Vroeger werd altijd gezegd dat je dit op een thee schoteltje kon oefenen. Zoenen is eigenlijk een kwestie van oefening, hoe vaker je het doet hoe beter je er in wordt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je oplet welke bewegingen je partner maakt en daar vloeiend in mee gaat. Het is echter ook zo dat ieder mens anders is en dus ook weer wat anders lekker vind. Als je een vaste partner hebt is het misschien handig om dit met hem of haar te bespreken zodat je rekening kunt houden met wat diegene lekker vind.

Een zoen begint vaak met een kus waarna de lippen zacht om elkaar heen gaan en je bewegingen gaat maken met je tong in een ander zijn mond. Met de tong maak je vervolgens allerlei bewegingen om de tong van een ander heen. Wat ook kan is dat je rustig de lippen van je partner aftast met je tong, sommige mensen vind dit ook erg fijn. Het is normaal dat je daarbij speeksel uitwisselt, zonder dat je het in de gaten hebt wissel je enorm veel bacteriŽn uit! Het uitwisselen van bacteriŽn is heel normaal bij een zoen.

Op de volgende pagina geven we je tips voor het zoenen of tongen; Tips voor het zoenen of tongen.