Zoenen op de eerste date

Een date is altijd een spannende gebeurtenis. Soms ken je elkaar al, maar meestal date je met iemand die je zelf niet echt kent, of zelfs helemaal nog nooit gezien hebt. Zeker als je elkaar via een datingsite kent spring je echt in het diepe. Is het dan raar om te zoenen tijdens (of na) een eerste date?

Allereerst moet je natuurlijk gewoon doen waar je je zelf het prettigste bij voelt. Als je een verlegen type bent en je vindt het doodeng om het initiatief tot zoenen te nemen, dan kan je zoenpoging erg akward overkomen. Zorg daarom dat je zoenpoging zo natuurlijk mogelijk overkomt, en dat is helemaal niet zo heel moeilijk!

Alles moet kloppen bij de eerste zoen

Het belangrijkste is namelijk dat als je zoent, die zoen een kloppende afsluiter wordt van de avond. Als jullie het samen erg leuk hebben gehad, je al vertrouwd met elkaar wordt, en misschien al wat lichaamscontact hebben gehad, zal een zoen al snel een logische afsluiting zijn. We leven niet meer in het Victoriaanse tijdperk, waar een zoen erg lang op zich liet wachten. Tongzoenen was helemaal uit den boze wanneer je nog in de kennismakingsfase zat.

Een zoen op de wang als begroeting kan natuurlijk sowieso wel, maar of een goede zoen aan het einde (of tussendoor) passend is, dat zul je zelf in moeten schatten. Als je daarbij zorgt dat je op safe speelt, en dus niet voor de zoen gaat zolang je niet honderd procent zeker weet dat je datepartner daar op zit te wachten, dan is de kans om een blauwtje te lopen tijdens je date wel heel erg klein. Bedenk je wel dat sommige vrouwen liever niet knuffelen in het openbaar, laat staan een potje gaan zitten zoenen.

Ga natuurlijk niet meteen voor die tongzoen zolang je niet zeker weet dat je toekomstige wederhelft dat ook ziet zitten. Je kunt beter te weinig dan teveel initiatief tonen; als je te snel wil gaan heb je de kans hem of haar meteen alweer kwijt te zijn.

In ieder geval; geniet van de date, en je ziet vanzelf wel of het zoenen wordt. Maak je daar niet teveel druk om, dat gaat alleen maar opvallen. Zoek je een date dan zijn er best veel sites waar je gratis kunt daten.

Er zijn geen eenduidige regels of gewoontes bekend over na hoeveel dates je gaat zoenen. Het zou leuk zijn als bijvoorbeeld datingsites hier eens onderzoek naar zouden doen onder hun daters. En als het geen zoenen op de eerste date wordt, komt er vast nog wel een tweede date!